Wij werken constructief destructief

Vuurvaste bekleding verwijderen, dat is onze specialiteit!

Voor industriële plants is een regelmatig onderhoud van de installaties onontbeerlijk om een vlotte productie te garanderen. Voor gieterijen, smelterijen, ovens en nucleaire plants betekent dit concreet op regelmatige tijdstippen de vuurvaste bekleding verwijderen uit de installaties en een nieuwe vuurvaste laag laten plaatsen.
Vuurvaste bekleding verwijderen is echter een precisiewerkje waar niet alleen extreem hittebestendig materiaal voor nodig is, maar ook een berg ervaring om de klus in een minimum van tijd te klaren. De productielijn moet namelijk zo snel mogelijk weer operationeel zijn, toch?

Voor selectieve afbraakwerken en voor het uitschieten van vuurvast materiaal kan u rekenen op AMG bvba uit Sint-Gillis-Waas. Industriële afbraakwerken bij grote hitte zijn namelijk al meer dan 25 jaar onze specialiteit!

Onze tools?
Een berg sloopervaring en een bijzonder uitgebreid machinepark met afbraakrobots en hydraulisch gereedschap waarvoor geen hitte te extreem is. Zelfs wanneer uw installatie nog niet volledig afgekoeld is, gaan onze brekers en schieters al van start en in een mum van tijd is de vuurvaste bekleding verwijderd en de productielijn weer opgestart.

Wat mogelijks nog belangrijker is voor uw project is dat we 24/7 bereikbaar zijn en in België, Nederland en Luxemburg nog dezelfde dag ter plaatse geraken mét onze machines om uw dringende afbraakwerken te verzorgen. Meer nog, we brengen zelfs meteen reserve robots, machines en onderdelen mee om in elke situatie ononderbroken door te kunnen werken!

Voor afbraakwerken in andere Europese landen kan u ook op ons rekenen. We bekijken hoe snel we de nodige afbraakrobots ter plaatse krijgen of regelen afbraakmachines bij een van onze partners in uw buurt.

Wij zijn bijzonder flexibel. We komen onmiddellijk ter plaatse op het moment dat uw installatie al dan niet gepland stilligt. Verder denken we proactief en constructief met u mee om de werken zo snel mogelijk af te ronden, mét kwalitatief resultaat uiteraard.

Andere sloopwerken

U kan niet enkel het verwijderen van vuurvast materiaal aan AMG uitbesteden, ook andere precieze afbraakwerken kunnen we voor uw bedrijf rechtstreeks of in onderaanneming verzorgen. En we hebben ook ervaring in tunnelrenovatie en pyrotechniek.

”Moeilijk” staat niet in ons woordenboek!

Doordat we bij AMG over gesofisticeerde sloopmachines beschikken, is elk afbraakwerk mogelijk. Zelfs in “moeilijke” omstandigheden.

Voor onze operators en machines vormen extreme hitte en besloten ruimtes geen enkel probleem. We gaan indien nodig met perslucht of met afstandssturing, camera’s en zenders aan de slag om de sloopwerken veilig te laten verlopen. We zijn inmiddels gewend om snel omgevingsanalyses te maken en onze werken daaraan aan te passen zonder de veiligheid van onze mensen of de bedrijfszekerheid van uw productielijn in het gedrang te brengen.

Ook onze afbraakmachines zijn bijzonder veelzijdig. Gaan we bijvoorbeeld beton uitschieten, maar moet de geluidsoverlast beperkt worden? Dan vervangen we de betonschieter op onze afbraakrobot door een betonschaar. Of gaan we vuurvaste bekleding verwijderen op een verdieping die enkel met de trap of met een lift te bereiken is? We hebben afbraakrobots die zelf de trap op rollen en door een deurgat van 60 cm breed geraken! En onze elektrische afbraakrobots stoten geen gassen of dampen uit en zijn dus ook geschikt voor indoor gebruik.

Neem gerust een kijkje bij onze referenties of contacteer ons om uw afbraakproject te bespreken of zullen we al meteen vertrekken om uw vuurvaste bekleding te verwijderen?